Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Κουκουναρισμοί

Θα ξεκινήσω να γράφω κι όπου βγεί.

Θα πατάω τα πλήκτρα χωρίς να με ενδιαφέρει το πως γράφεται η κάθε λέξη και κυρίως το τι σημαίνει.

Υπάρχουν λέξεις που μου φέρνουν στο μυαλό εικόνες και που μου προκαλούν συναισθήματα. Καμιά λέξη δεν θεωρώ απλώς μια απλή λέξη. Π.χ η λέξη άνεμος, μου φέρνει στο μυαλό την έννοια ελευθερία, την ομορφιά της φύσης και μου δημιουργεί το συναίσθημα της μοναξιάς.

Δεν ένοιωσα ποτέ ελεύθερη. Τα τελευταία χρόνια μόνο νοιώθω οτι πραγματικά αναπνέω.
Όταν ημουν μικρή ήμουν αρκέτα κλειστός χαρακτήρας, πολύ μοναχική και καθόλου ξέγνοιαστη. Ίσως επειδή ωρίμασα σχετικά νωρίς, απο μικρή ένοιωθα μέσα μου το συναίσθημα της ευθύνης λόγω της υγείας του αδελφού μου. Όταν έπρεπε να μείνω μαζί του επειδή η μαμά μου δούλευε ενοιωθα ένα σφίξιμο στο στομάχι, δεν δυσανασχετούσα επειδή τον αγαπούσα πάρα πολύ, απλώς ένοιωθα την ευθύνη του να τον φροντίσω. Ετσι όλο αυτό μου δημιουργούσε άγχος. Κι άλλα πολλά δεν με άφηναν να νοιώθω ελεύθερη. Όμως συνειδητοποιώ τώρα οτι η ελευθερία είναι γύρω μας, εμείς είμαστε υπεύθυνοι αν θα την επιλέξουμε ή αν θα την αφήσουμε να φύγει.
Ετσι όταν ήμουν πιο μικρή καταπιεζόμουν και δεν επέλεγα αυτό που πραγματικά ήθελα. Πάντα επέλεγα αυτό που θα μου υποδεικνυαν. Κι ας μην μου άρεσε.
Για αυτό και δεν επέλεξα αυτό που πραγματικά ήθελα να σπουδάσω αλλά αυτό που ήθελε ο πατέρας μου. Η δουλειά που κάνω τώρα δεν είναι αυτό που ονειρευόμουν. Προσπάθησα και την αγάπησα αλλά δεν νοιώθω αυτόν τον έρωτα.

Χαίρομαι που έχω αλλάξει. Που πλέον επιλέγω εγώ αυτό που θέλω. Και χαίρομαι που τελικά θα κυνηγήσω αυτό το όνειρο που με κάνει να χαμογελάω όποτε το σκέφτομαι.



μουσικό κουκουνάρι

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Και μόνο που τα γνωρίζεις τα αναγνωρίζεις και τα γράφεις όλα αυτά..σημαίνει πολλά
:)))

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Να το κυνηγήσεις και όχι μόνο! Από τα μαλλιά να το πιάσεις:). Είναι σημαντικό που ξέρεις τί θέλεις.

Estrella_ είπε...

Θ
Ε
Ν
Κ
Ζ

!

:)